Росія поки не буде знижувати акциз на нафтопродукти

Четвер, 5 травня 2011, 12:58

Мінфін Росії поки не бачить необхідності у змінах ставки НДПІ на нафту або акцизів у зв'язку з підвищенням з 1 травня експортних мит на бензин.

Про це заявив заступник міністра фінансів РФ Сергій Шаталов, повідомляють "РИА Новини".

За його словами, Мінфін Росії негативно ставиться до пропозиції Федеральної антимонопольної служби знижувати ставку акцизу на нафтопродукти у випадку різкого зростання світових цін на нафту і збільшення експортного мита.

"Ми поки не бачимо необхідності прийняття такого рішення", - сказав Шаталов.

Реклама:

Глава ФАС Ігор Артем'єв повідомив, що відомство пропонує у разі різкого зростання світових цін на нафту і збільшення експортного мита на неї знижувати ставку акцизу на нафтопродукти.

При цьому він зазначав, що у служби поки немає конкретних пропозицій щодо рівня ціни на нафту, за якої почала б діяти така система.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Путін доручив розглянути питання про можливе зниження ставок ПВКК на нафту або акцизів у зв'язку з підвищенням з 1 травня експортного мита на бензин.

Нагадаємо, в регіонах Росії останні два тижні відзначається дефіцит палива, особливо критична ситуація склалася на Алтаї.

Автозаправні станції незалежних операторів відчували перебої в постачаннях нафтопродуктів, частина з них закрилася, бензин мав ажіотажний попит, а також підвищилася його вартість.

Для нормалізації постачання внутрішнього ринку нафтопродуктами уряд РФ з 1 травня підвищив експортне мито на бензин, який тепер займає окрему товарну позицію, на 44% до квітневої - до 408,3 долара / тонну, що становить 90% від ставки мита на нафту.

Раніше мито на світлі нафтопродукти, до яких відноситься бензин, в травні було встановлено на рівні 304 долари / тонну.

За оцінкою Міненерго, в результаті такої міри внутрішній ринок у травні отримає близько 200 тисяч тонн високооктанових бензинів.

Міністерство сподівається на те, що компаніям стане вигідніше продавати бензин усередині країни, ніж відправляти його на експорт.

За словами Шаталова, підвищених мит на експорт бензину є тимчасовим заходом, яке буде діяти близько двох-трьох місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!