Інтернет-компанії просять Януковича не обкладати їх ПДВ

Понеділок, 23 травня 2011, 18:37

Інтернет Асоціація України, в яку входить 110 підприємств, попросила президента Віктора Януковича ветувати закону, яким вводиться ПДВ на розробку програмного забезпечення.

Про це сказано в листі ІнАУ, текст якого мають "Комментарии".

Законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України ..." № 8321 від 31 березня серед іншого передбачає введення ПДВ на послуги з розробки, поставки й тестування програмного забезпечення, обробки даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп'ютерних систем.

Впровадження цих змін, на думку експертів ІнАУ, призведе до інноваційного відставання Україна, відтоку "мізків" і ряду інших негативних чинників.

Реклама:

У ІнАУ вважають, що введення ПДВ зменшить можливості перетворення України на експортера товарів і послуг з високим рівнем доданої вартості, в тому числі у сфері інтелектуальної праці, а також зменшить напрямки вітчизняного науково-технічного потенціалу на забезпечення реальних потреб інноваційного розвитку економіки України та організацію виробництва високотехнологічних товарів і послуг.

"Все це повністю суперечить курсу президента та уряду країни з розвитку науково-технічної та інноваційної сфери, викладеного у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки, "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" Комітету з економічних реформ при президентові", - вважають у ІнАУ.

Нагадаємо, що з аналогічним проханням - ветувати закон про ПДВ для айтішників-до президента звернулася також Асоціація підприємств інформаційних технологій України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!