"Нафтогаз" продаватиме Лисичанський бензин в кінці травня - ЗМІ

Вівторок, 17 травня 2011, 18:50

НАК "Нафтогаз Україна" переробив перші 34 тисячі тонн нафти на Лисичанському НПЗ.

Сумарно в квітні-травні переробка становитиме 134 тонн нафти.

Як повідомив в ексклюзивному коментарі "ЛІГАБізнесінформ" джерело на ринку, перший аукціон з продажу цих нафтопродуктів відбудеться в 20-х числах травня.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що аукціон буде проведено з метою стримування цін на пальне.

Реклама:

Разом з тим, за словами джерела, до кінця травня ситуація з наповненням українського ринку нафтопродуктами буде залишатися стабільною.

У той же час, експерти не виключають, що в червні в Україні може виникнути дефіцит бензину в зв'язку з ремонтом Мозирського НПЗ.

"Що буде в червні поки не відомо, наступного тижня відбудеться засідання на якому буде зроблено прогноз по відвантаженню нафтопродуктів з Мозирського НПЗ, який знаходиться в режимі зниженої завантаження. Тоді стане зрозуміло що чекати в червні", - відзначило джерело.

Як зазначив експерт, на сьогодні продукти Мозирського НПЗ у кошику імпорту займають більше 50%.

У той же час, учасники ринку не очікують дефіциту дизпалива.

Згідно з озвученими на засіданні Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості (ЕАГ) даними, профіцит дизпалива на сьогодні складає близько 100-150 тисяч тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!