Янукович запросив бізнес до співпраці з владою

Середа, 6 квітня 2011, 20:50

Президент Віктор Янукович запросив бізнес до співпраці із владою у реалізації національних проектів.

Про це він заявив під час презентації концепції "Інвестиційна реформа" у середу, повідомляє агентство УНІАН.

Президент відзначив, що від реалізації ініційованих ним національних проектів очікується вагомий вплив на соціально-економічний розвиток країни.

За словами Януковича, наразі вже затверджені пріоритети національних проектів: "Нова енергія", "Нова якість життя", "Нова інфраструктура", "Олімпійська надія - 2022".

Реклама:

Також у реальному секторі економіки ведеться робота з реалізації проектів, зокрема, щодо приймання скрапленого газу, використання альтернативних джерел енергії, будівництва доступного житла, відродження скотарства, розвитку виробництва зерна та ін.

Президент підкреслив, що особлива увага приділятиметься національним проектам з інвестування в людський капітал. Наприклад, у сферах охорони здоров`я та освіти, які нині вже реалізуються.

"У сфері здійснення цих проектів я бачу широке поле для співпраці з вітчизняними та іноземними інвесторами на засадах державно-приватного партнерства. Упевнений, що поєднання активів держави з інвестиційними, управлінськими та іншими ресурсами приватного сектора дозволить підвищити ефективність реалізації національних проектів", - зауважив президент.

Янукович додав, що для партнерства влади та бізнесу в Україні "уже дещо зроблено".

Зокрема, прийнято закон "Про державно-приватне партнерство", який встановлює низку важливих принципів, що є спільними для Євросоюзу.

Ідеться про рівність перед законом державних та приватних партнерів; заборону будь-якої дискримінації їхніх прав; узгодження інтересів державних та приватних партнерів для отримання взаємної вигоди; справедливий розподіл ризиків між державним та приватним партнерами тощо.

"Безумовно, треба, щоб це все запрацювало... Кабінетом міністрів вже прийняті необхідні підзаконні акти для реалізації норм згаданого закону", - сказав президент, додавши, що Україна готова скористатися досвідом тих країн, де існує багаторічна практика щодо такого підходу (США, Франція, Велика Британія, Німеччина).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!