Економiчна рада СНД обговорить проект документа про зону вiльної торгiвлi

Понеділок, 4 квітня 2011, 18:59

Проект договору про зону вiльної торгiвлi на просторi СНД, а також мiждержавну програму iнновацiйного спiвробiтництва обговорять на черговому засiданнi Економiчної ради СНД, яке вiдбудеться в Ялтi 15 квiтня.

Про це заявив виконавчий секретар СНД Сергiй Лебедєв, повідомляє агентство "Интерфакс".

"До порядку денного внесено 15 питань, що охоплюють рiзнi сфери економiчної взаємодiї держав Спiвдружностi. У центрi уваги учасникiв засiдання буде питання про проект договору щодо зони вiльної торгiвлi", - сказав він.

Лебедєв зазначив, що цей документ розробило Мiнекономрозвитку Росiї, його представили до Виконкому СНД наприкiнцi 2008 року.

Реклама:

Пiсля цього в рамках спецiально створеної робочої групи проведено серiю переговорiв, пiд час яких були розглянуті та враховані пропозицiї та зауваження зацiкавлених держав.

У лютому 2011 року робоча група ухвалила рiшення вважати текст статей проекту договору та низки додаткiв до нього з цього питання узгодженим.

Проект документа схвалено на проведеному в березнi засiданнi комiсiї з економiчних питань при Економiчнiй радi СНД.

"Пiдготовлений документ нацiлений на формування єдиної, такої що вiдповiдає сучасним вимогам договiрної бази для повномасштабної лiбералiзацiї торгiвлi на просторi СНД", - сказав Лебедєв, зазначивши, що в рамках нового договору передбачається зведення до мiнiмуму вилучень iз режиму вiльної торгiвлi, щодо яких застосовуються iмпортнi мита.

Експортнi мита в рамках майбутнього договору планується зафiксувати, а пiсля набуття ним чинностi розпочати переговори щодо їх поетапного скасування, пояснив вiн.

Пiсля схвалення Економiчною радою проект договору про вiльну торгiвлю планується внести на розгляд чергового засiдання Ради глав урядiв СНД.

Керiвник прес-служби Виконкому СНД Володимир Нiканоров повiдомив, що на ялтинському засiданнi Економiчної ради передбачається розглянути також попереднiй проект мiждержавної програми iнновацiйної спiвпрацi держав - учасникiв СНД.

Буде обговорений перебiг пiдготовки до Мiждержавної виставки, присвяченої 20-рiччю СНД, актуальнi питання спiвпрацi у сферi транспорту, обмiну науково-технiчною iнформацiєю, продовольчої безпеки, соцiальнiй сферi та низки iнших проблем.

Члени Економiчної ради СНД планують також взяти участь у Мiжнародному iнвестицiйному форумi "Ялтинськi дiловi зустрiчi", органiзованому фiнансово-банкiвською радою СНД за пiдтримки Виконкому СНД, уряду України та банкiвської групи "Внєшторгбанк".

Форум проходитиме з 14 по 17 квiтня в Ялтi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!