За кожного нелегального працівника Тігіпко хоче штрафувати на 34 тисячі

Понеділок, 4 квітня 2011, 14:16
Міністерство соціальної політики ініціює введення штрафу розміром 2 тисячі не оподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 тисячі гривень для юридичних осіб за кожного нелегального працівника. 

Про це на прес-конференції сказав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, інформують "Українські новини". 

"Ми пропонуємо ввести правопорушення - відхилення від висновку трудового договору у випадку фактичного допуску до роботи й виплати винагороди за роботу без нарахування й сплати страхових внесків і податків. Пропонується ввести за цю норму штраф 2 тисячі не оподатковуваних мінімумів за кожного неоформленого співробітника", - сказав він. 

Поряд із цим передбачається введення штрафу для керівників підприємств за кожного неоформленого працівника розміром 500 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян - 8 500 гривень. 

Крім того, пропонується ввести штраф розміром 150 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян - 2 250 гривень, за кожен виявлений випадок несвоєчасної виплати зарплати або часткової недоплати. 

Мінсоцполітики також ініціює введення штрафу розміром 700 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян - 11 900 гривень за встановлення зарплати нижче мінімальної. 

За інші порушення вимог законодавства про працю передбачається штраф розміром 150 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян - 2 250 гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!