"Велика кишеня" не хоче платити за облігаціями

П'ятниця, 15 квітня 2011, 10:31

Конфлікт між продуктовою мережею "Велика кишеня" і великим власником її облігацій КУА "Інвестиційний капітал України" (ICU) перейшов у судову площину.

ICU вимагає виплати за цінними паперами, але в мережі оскаржують законність придбання КУА її паперів, пише газета "Коммерсант-Україна".

"Ми виграли суд першої інстанції за позовом рітейлера. Він просив визнати незаконним договір купівлі-продажу облігацій між нами і екс-власником паперів", - розповіла голова ради директорів КУА Валерія Гонтарєва.

Зараз компанія вимагає в суді погашення двох купонів за облігаціями рітейлера.

Реклама:

За даними учасників ринку, ICU придбала цінні папери на суму 125 млн. гривень на початку 2010 року у ING, що представляла інтереси Сitiвank.

У "Квіза-Трейд", яка володіє ТМ "Велика кишеня", відмовилися від коментарів, але заявили, що з усіма тримачами облігацій компанії вдалося домовитися про реструктуризацію боргу.

В ICU говорять, що в судах "Квіза-Трейд" просить визнати недійсною угоду купівлі облігацій між КУА та ING на тій підставі, що рітейлер уклав угоду з банком про реструктуризацію боргу.

"Проте умови цієї угоди мережа не виконала, тому суд не погодився з її доводами", - стверджують у ICU.

Як відомо, облігації серії С на 250 млн. гривень "Квіза-Трейд" випустила навесні 2007 року. Купонна ставка на перші два роки обігу становила 12,75%.

Навесні 2009 року компанія домовилася із власниками про реструктуризацію боргу, погодившись на збільшення ставки до 24%.

Також компанія зобов'язалася через три місяці викупити 10% випуску у власників.

Однак восени того ж року рітейлер знову попросив про реструктуризацію.

У 2010 році "Квіза-Трейд" закінчила зі збитками 63,6 млн. гривень проти чистого прибутку в 2009 році в 34,8 млн. гривень. Чистий дохід від реалізації скоротився на 31,6% - до 2,04 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!