Росія, Білорусь і Казахстан створять єдину систему держзакупівель

Середа, 30 березня 2011, 16:16

Усередині Митного союзу будуть встановлені єдині правила для держзамовлення, а підприємці Росії, Білорусії і Казахстану зможуть брати участь у держзакупівлях всіх трьох країн.

Про це повідомив в інтерв'ю "ІТАР-ТАРС" у кулуарах Всеросійського форуму-виставки "Держзамовлення-2011" голова Федеральної антимонопольної служби РФ Ігор Артем'єв.

"Підготовлена міждержавна угода, і оскільки ми з Білорусією, Казахстаном вступили до Митного союзу, у нас у всіх будуть єдині правила державних закупівель", - зазначив Артем'єв.

"Документ поки викладено на базі російського законодавства", - додав він. Глава російського антимонопольного відомства пояснив, що це дасть можливість підприємцям трьох країн взаємно брати участь у держзакупівлях за спрощеними правилами.

Реклама:

Як пояснив Артем'єв, в принципі постачальників з країн-партнерів з Митного союзу допускаються до участі в закупівлях країн Союзу вже зараз, "але, якщо раніше для цього потрібно було утримувати представника в національній юрисдикції тієї країни, де здійснюються держзакупівлі, то в майбутньому це не потрібно буде робити".

"Кордони перестануть існувати для держзакупівель, і це має статися з моменту ратифікації угоди парламентами трьох наших країн", - уклав Артем'єв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!