Компанії "Сармат" більше немає

Понеділок, 28 березня 2011, 09:19

Компанія "Сармат", яка входить у четвірку найбільших виробників пива в Україні, змінила назву.

В кінці 2010 року компанія була переіменова в "Міллер Брендз України", в березні 2011 року процес інтеграції ЗАТ "Сармат" у структуру одного з лідерів світового ринку пивоваріння SABMillerplc завершився, пише газета "Дело".

"Назва "Сармат" не зовсім відповідала тому, що буде відбуватися з компанією далі. Ми маємо намір сфокусуватися на виробництві ліцензійних брендів, і "Сармат" є лише частиною портфеля, хоч і продовжує залишатися нашим найбільшим брендом", - цитує видання слова генерального директора ПрАТ "Міллер Брендз Україна" Ігоря Тихонова.

На сьогодні компанія отримала три ліцензії на виробництво пива під ТМ Velkopopovický Kozel, "Золота бочка", Amsterdam Mariner.

Реклама:

Зміні назви передувало масштабне дослідження, чи не зіграє перейменування проти компанії.

"Ми підійшли скрупульозно до цього питання - опитали кожного другого працівника, як він поставиться до того, що ми за один ранок повісимо на воротах іншу вивіску, запитали думку Лук'янченка (мера Донецька), опитували споживачів на вулиці. В результаті ми зрозуміли, що можемо змінити назву без особливого ризику" - розповів Тихонов.

За його словами, після безпосередньо перейменування ще кілька місяців зайняв процес перепідписання контрактів і переоформлення ліцензій.

Як відомо, компанія SABMillerplc стала власником пивзаводу "Сармат" два з половиною роки тому.

Після зміни власника була проведена масштабна реорганізація підприємства.

Зокрема, була закрита солодовня, оптимізована оргструктура, модернізоване виробництво, реформована система продажів.

Інвестиції в технічну модернізацію склали близько 20 млн. доларів.

ПрАТ "Міллер Брендз України" (до 2011 року ЗАТ "Сармат"; до 2001 року ЗАТ "СП "Донецький пивоварний завод") - пивоварна компанія, виробничі потужності якої розташовані в Донецьку.

З липня 2008 року - дочірнє підприємство групи SABMiller plc, яка придбала 99,84% акцій ЗАТ "Сармат".

Серед брендів, що просуваються компанією в Україні, присутні як локальні (лінійка "Сармат"), так і відомі міжнародні бренди: Miller Genuine Draft (імпортується), "Золота Бочка" (російський преміум-бренд: виробляється в Донецьку за ліцензією), Velkopopovický Kozel (чеський преміум-бренд: виробляється в Донецьку за ліцензією), AmsterdamMariner (голландський бренд, виробляється в Донецьку за ліцензією).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!