Янукович вимагає прискорення дерегуляції

Понеділок, 21 березня 2011, 20:39

Уже в 2011 році соціальні стандарти в Україні мають бути підвищені, і це повинно бути забезпечено відповідними фінансовими ресурсами.

Про це заявив президент Віктор Янукович у своєму виступі на засіданні керуючої ради Комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

Він підкреслив, що першочерговим завданням у цьому напрямку є прискорення дерегуляції.

Президент упевнений, що регуляторна реформа здатна істотно пожвавити економіку, збільшити обсяги інвестицій і ВВП.

Реклама:

Янукович також зазначив, що за умови її якісної реалізації вже у 2012 році Україна може розраховувати на значний ефект - додаткове зростання ВВП на 2% в порівнянні з минулим роком, збільшення бюджетних надходжень як мінімум на 6 млрд. гривень.

"Протягом 2010 року нами було багато зроблено у напрямку дерегуляції. Проте досягнуті успіхи були б більш вагомими і переконливими, якщо б реформи були більш глибокими, а їх здійснення відбувалося швидшими темпами", - сказав Янукович.

"Змушений констатувати, що на сьогодні за окремими напрямами рух сповільнився. Маю на увазі реформування дозвільної системи, сфери технічного регулювання та спрощення реєстрації підприємств. Безумовно, цей напрямок нам треба підсилити - цього чекають інвестори. Адже ми їм пообіцяли це зробити", - додав він.

"Ми всі добре розуміємо, що для подальшого розвитку економіки необхідні додаткові фінансові ресурси, а найголовніше - люди повинні відчувати, що поліпшення фінансово-економічної ситуації відбувається не тільки в макроекономічних звітах", - підкреслив президент.

За його словами, питання, які будуть розглядатися на засіданні, є невідкладними.

"Адже розширення ресурсної бази формування державних фінансів, ефективність їх використання та знаходження додаткових резервів лежать в основі тих завдань, які ми ставимо при формуванні нашої економіки", - підкреслив Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!