Нафтотрейдери платять штрафи в повному обсязі - АМКУ

Четвер, 17 березня 2011, 14:08

Нафтові компанії платили штрафи у справах Антимонопольного комітету у повному обсязі.

Про це заявила заступник голови АМКУ Олена Чернелевська, коментуючи заяву голови Держпідприємництва Михайла Бродського про те, що нафтові компанії не платили штрафи до державного бюджету, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Нафтові компанії оплачували фінансові санкції. В усіх справах, які розглядалися територіальним відділенням, фінансові санкції були сплачені в повному обсязі. Ті фінансові санкції, які нині перебувають у судовому розгляді, оплачуються за рішенням суду виконавчою службою", - сказала вона.

"Ситуація складається не таким чином, як була представлена Бродським", - підкреслила Чернелевська.

Реклама:

За її словами, остання фінансова санкція, яка надійшла у справі щодо нафтопродуктів, була сплачена не нафтовими компаніями, а аеропортом "Бориспіль".

"Фінансова санкція в розмірі 10 млн. гривень надійшла від аеропорту "Бориспіль", який здійснював неправомірні дії на ринку гасу", - повідомила заступник голови АМК.

Як повідомлялося, 11 березня в ефірі телепрограми "Шустер Live" Бродський заявив, що за багато років до бюджету не було сплачено ні копійки штрафів, які АМКУ накладав на нафтотрейдерів за порушення антимонопольного законодавства.

За його словами, до виплат справа не доходила, оскільки компанії в судовому порядку небезуспішно оскаржили рішення комітету.

Раніше АМКУ порушив справу проти п'яти великих нафтотрейдерів за фактом різкого підвищення цін на нафтопродукти в грудні 2010 року - січні 2011 року.

Ідеться про ТОВ "Континент Нафто Трейд" (WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (Shell), ПП "ОККО-Нафтопродукт" (ОККО), ПІІ "Лукойл Україна" (Лукойл) і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!