Арбузову збираються доручити виготовлення медалей та орденів

Вівторок, 1 березня 2011, 16:44

Парламент прийняв за основу законопроект про внесення змін до закону "Про Національний банк України", щодо організації готівково-грошового обігу.

Повідомляє прес-служба Верховної ради.

Законопроектом №7127 пропонується віднести до компетенції Нацбанку виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій України і президентських відзнак, а також документів, що посвідчують нагородження ними.

Також документом пропонується внести зміни до чинного закону щодо здійснення НБУ нагляду за платіжними системами відповідно до законодавства та ведення реєстру платіжних систем, їх учасників.

Реклама:

Передбачається також віднести до повноважень НБУ здійснення організації готівково-грошового обігу, встановлення обмежень щодо використання систем захисту, платіжних ознак та відтворення елементів дизайну банкнот та монет, а також правил випуску обробки, вилучення з обігу та знищення готівки.

Законопроектом також передбачається, що кількісний та персональний склад заступників голови НБУ визначається ним за погодженням з Радою Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!