Кличко не хоче віддавати ТЕЦ Ахметову

Вівторок, 1 березня 2011, 14:12

Депутатська фракція Віталія Кличка "УДАР" закликає міську владу відмовитись від спроб позбавити киян впливу на житлово-комунальних монополістів.

Про це йдеться у відповідній заяві фракції.

Депутати вимагають від КМДА розірвати Угоду з АЕК "Київенерго" у зв'язку із невиконанням нею взятих на себе зобов'язань та негайного виконати рішення Київради про створення комунального підприємства "Київтеплокомуненерго".

"Київ сьогодні знаходиться за крок до остаточної втрати контролю над об'єктами теплоенергетики. Командою Олександра Попова підготовлено проект рішення, за яким у концесію на 49 років передаються усі теплові мережі міста, цілісні майнові комплекси ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, заводу "Енергія", - йдеться в заяві.

Реклама:

"Тобто, уся система теплопостачання остаточно перейде у приватні руки. Не треба тішити себе ілюзіями - переможцем так званого конкурсу на передачу об'єктів у концесію стане АЕК "Київенерго", яке й підготувало пропозиції цієї концесії", - зазначають депутати.

В Блоці Кличка нагадують, що 12,73% акцій "Київенерго" вкрадено у киян і громада не має на неї впливу.

"Водночас ця компанія, яка користується 90% пільгами на оренду землі, інженерними мережами, майновими комплексами об'єктів теплопостачання, заробляє на цьому гроші та не платить жодної копійки за це до бюджету", - вказують депутати.

"Так, за підсумками звіту за четвертий квартал 2010 року баланс АЕК "Київенерго" склав 5,1 млрд. гривень 2009 рік - 3,8 млрд. гривень. При цьому за 2009-2010 рік тарифи на тепло у Києві зростали чотири рази. Навіть не зважаючи на це, 1,94 млрд. гривень отримала з міського бюджету 2010 року АЕК "Київенерго" як різницю у тарифах, а в 2009 році ця сума склала 1,35 млрд. гривень", - йдеться в заяві.

У фракції Віталія Кличка "УДАР" також підкреслюють, що "Київенерго" досі не виконала істотної умови Угоди стосовно реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу міста Києва від 2001 року, а саме - не взяла на себе функцію виробника житлово-комунальних послуг.

"Тобто, це компанія, яка не відповідає перед споживачами за надані неякісні послуги з постачання гарячої води, опалення, на яку місто не має жодного впливу", - йдеться в заяві.

"Про внесок цієї компанії у модернізацію теплових мереж міста яскраво свідчать останні події - тільки за лютий відбулася низка масштабних поривів, які залишили без тепла цілі мікрорайони столиці - Оболонь, Соцмістечко, центр міста. А де ж поділися ті 2 млн. гривень, які компанія має щороку вкладати у модернізацію?", - зазначають у повідомленні.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!