Мінагропрод змінив очільника "Хліба України"

Середа, 12 січня 2011, 10:05

Міністерство аграрної політики і продовольства призначило головою правління ДАК "Хліб України" Віктора Третяка, який раніше обіймав посаду заступника голови правління компанії.

Згідно з відповідним оголошенням у пресі, таке рішення міністерство прийняло 10 січня 2011 року, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

До теперішнього часу правління ДАК очолював Андрій Андрієвський, призначений на цю посаду урядом у квітні 2010 року.

У вересні 2010 року Кабінет міністрів передав в управління Мінагрополітики ДАК "Хліб України", хоча раніше керував ним безпосередньо.

Реклама:

ДАК "Хліб України" створена постановою уряду від 22 серпня 1996 року.

До її складу входило 119 дочірніх підприємств, у тому числі 83 - виробничого призначення, серед яких, крім елеваторів і складських ємностей для зберігання зерна, 34 млини, шість круп'яних і 13 комбікормових заводів.

Компанія останні декілька років знаходиться в складному фінансовому становищі, проти її дочірніх підприємств часто порушуються справи про банкрутство.

У серпні 2010 року уряд прийняв рішення створити ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація Україні".

Згідно з ним, ДАК "Хліб України" повинна передати новоствореному підприємству 36 елеваторів, комбінатів хлібопродуктів та хлібних баз, у тому числі Одеський і Миколаївський портові елеватори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!