Договір про торгівлю в СНД погодять до кінця року

П'ятниця, 10 грудня 2010, 20:27

В кінці грудня на засіданні робочої групи буде остаточно узгоджений проект нового договору про формування зони вільної торгівлі СНД.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв на засіданні Ради глав держав - учасниць СНД у п'ятницю в Москві, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми приділяли увагу протягом цього року розширенню умов для ведення партнерства, стало можливе формування повноцінної, яка відповідає всім вимогам СОТ, зони вільної торгівлі СНД", - сказав він.

Медведєв додав, що за планами в кінці грудня на засіданні робочої групи "буде остаточно узгоджено проект нового договору про формування такої зони".

Реклама:

Відкриваючи засідання, президент РФ зазначив, що в ході засідання у вузькому складі відбулося "зацікавлене, місцями емоційне, обговорення актуальних проблем".

Найважливішим завданням, зазначив Медведєв, є підвищення ефективності СНД.

А в ході засідання в розширеному складі будуть обговорюватися пріоритети спільної роботи, спираючись на результати російського головування в Співдружності.

Говорячи про гуманітарні питання, президент РФ зазначив, що був прийнятий дворічний план співробітництва в цій сфері.

Також він додав, що створюється рада зі співробітництва в галузі фундаментальної науки, а також розробляється довгострокова програма інноваційного співробітництва держав СНД на період до 2020 року.

"Я переконаний, що спільні проекти в цій галузі допоможуть підвищити конкурентоспроможність тих економік, які сьогодні складають економіки СНД", - сказав російський президент.

2011 рік, відзначив президент РФ, - це рік 20-річчя утворення СНД, у зв'язку з чим будуть проведені відповідні обговорення, що стосуються того, що вдалося зробити, а чого не вдалося.

"Також ми домовилися про те, що неформальне підведення підсумків, неформальний саміт держав СНД відбудеться в кінці наступного року в Москві", - повідомив Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!