Київ позичить в Альфа-Банку, щоб розрахуватися з "Київенерго"

Середа, 1 грудня 2010, 17:45

КМДА має намір взяти кредит у сумі 500 млн. гривень під 12% річних для погашення різниці в тарифах АК "Київенерго" в Альфа-Банку.

Про це, повідомив голова Київської міськадміністрації Олександр Попов, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Буде залучено кредит на дуже прийнятних умовах - 12% річних в Альфа-банку. Ми вже маємо їх рішення, і зараз обговорюємо деякі моменти", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів під час відвідування Олександрівської лікарні в середу.

"1,5 млрд. гривень боргу ми вже заплатили, а останні 500 млн. гривень ми оплатимо найближчим часом - якщо не в п'ятницю, то в понеділок, але я думаю, що в п'ятницю", - додав Попов.

Реклама:

При цьому він нагадав, що з 1 серпня питання регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги віднесено до повноважень Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ).

"З 1 серпня різницю в тарифах повинна платить не Київська міськадміністрація, а уряд, тому ми повинні розрахуватися тільки за той борг перед "Київенерго", який був до 1 серпня", - підкреслив Попов.

Між тим, "Київенерго" заявило, що сума заборгованості Київської міськадміністрації з різниці в тарифах вже досягла 1,1 млрд. гривень.

При цьому борг самої компанії за спожитий газ складає вже понад 1 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!