Опозиціонери хочуть, щоб МВФ ретельно слідкував, куди підуть його гроші

Понеділок, 15 листопада 2010, 12:15

Рада опозиції ініціює звернення до ради директорів Міжнародного валютного фонду із проханням надавати Україні кредити за умови ретельного моніторингу використання цих коштів.

Про це на погоджувальній раді ради сказав голова фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Щойно відбулося засідання ради опозиції, лідери опозиційних політичних сил висловилися за звернення до ради директорів МВФ, до FATF, інших міжнародних інститутів щодо виділення кредиту за умови ретельного моніторингу використання цих коштів", - сказав він.

Кириленко підкреслив, що публікації ЗМІ й журналістські розслідування ставлять під сумнів цільове використання кредитних коштів МВФ.

Реклама:

Він повідомив, що опозиційні партії ініціюють 17 листопада проведення відкритого засідання профільного комітету Ради для того, щоб розглянути це питання із залученням на засідання різних сторін.

Як повідомлялося, раніше колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко попередила МВФ про можливе використання Україною коштів, отриманих від його кредиту, на погашення боргу НАК "Нафтогаз України" перед трейдером "РосУкрЕнерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!