Україна може збільшити частку сонячної енергетики до 7%

Середа, 20 жовтня 2010, 18:51

Амбітною метою для України може стати збільшення частки сонячної енергетики до 7% до 2020 року.

Таку думку висловила Барбара Рудек, менеджер Sharp Energy Solution з розвитку стратегій та урядової політики в підрозділі корпорації в Європі.

"Для Україні частка сонячної енергетики на рівні 7% загального вироблення електроенергії в країні до 2020 року є претензійною метою", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна".

Рудек нагадала, що Європарламент у грудні 2008 року ухвалив директиву, згідно якої 27 країн-членів Європейського Союзу повинні збільшити частку відновлюваних джерел енергії в загальному виробленні електроенергії до 20% до 2020 року, при цьому виробники сонячної енергії відзначили, що їх частка може скласти не більше 12%.

Реклама:

Представник Sharp додала, що для України використання відновлювальних джерел енергії - це не тільки питання екології та зміни клімату, а й незалежності, в тому числі від поставок природного газу.

В Криму у вересні 2010 року була запущена перша сонячна електростанція потужністю 7,5 МВт.

За словами першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, у лютому 2011 року її потужність буде збільшена до 200 МВт, а через два роки потужності сонячної енергетики в Криму досягнуть 1000 МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!