НБУ ставиться до проблем Укргазбанку, як до своїх – голова наглядової ради

Середа, 20 жовтня 2010, 13:05 -

Про монетизацію чергової порції ОВДП для вливання коштів у капітал підконтрольного уряду Укргазбанку наразі не ідеться.

Про це заявив голова наглядової ради фінустанови Віктор Івченко в інтерв'ю "Економічній правді".

"Проблема монетизації не стоїть. Оскільки це все йде в резерви банку, все відразу буде передано Національному банку. Проблема монетизації цінних паперів, якими зазвичай забезпечується докапіталізація ... Гроші - це вже їхнє питання", - сказав він.

При цьому, за словами Івченка, НБУ "ставиться до проблем Укргазбанку, як до своїх проблем".

Реклама:

"Це державний банк, і існує корпоративне єдність між чиновниками якщо не всіх країн, то нашої країни. Я вважаю, що це нормально", - зазначив голова наглядової ради Укргазбанку.

"Ми говоримо не про регулювання, яке здійснюється в суворій відповідності з правилами стосовно всіх банків. У цілому, дії Нацбанку конструктивні, вони нам допомагають, підказують правильні рішення", - відзначив він.

Голова наглядової ради Укргазбанку не виключає варіант введення тимчасової адміністрації НБУ, однак ставиться до цього спокійно.

"Якщо нормативи не будуть перебувати у потрібних межах, що не буде сформовано резервування, то НБУ введе тимчасову адміністрацію, щоб бути впевненим у правильному використанні коштів. Я б не робив з цього трагедії. Тимчасова адміністрація - це ж не окупація чужими солдатами. Це всього лише захід щодо вкладників", - зазначив він.

"Проблеми Укргазбанку все одно потрібно буде вирішувати Укргазбанку. Ні Нацбанк, ні тимчасова адміністрація не вирішили проблем ні однієї установи. Власне, вона не для того вводиться. Вона запроваджується для запобігання ще більших проблем", - підкреслив Івченко.

Як відомо, Національний банк України пропонує до кінця 2010 року збільшити капітал підконтрольних уряду Укргазбанку і банку "Київ".

Потреба фінустанови в коштах оцінюється у 3,7 млрд. гривень.

Протягом 2009-2010 років для капіталізації Укргазбанку, частка держави в якому нині становить 87,719%, були виділені 5 млрд. гривень

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: