Фінансування закупівель та модернізації зброї оцінюється в 12%

П'ятниця, 24 вересня 2010, 15:02

У загальному обсязі бюджету Міноборони України, держфінансування закупівель та модернізації озброєнь і військової техніки оцінюється щорічно в середньому в 12%.

Про це заявив на прес-конференції в Києві в п'ятницю заступник міністра оборони Володимир Омельянчук, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Максимальне фінансування було на рівні 15%, в середньому - це 12%", - сказав заступник міністра, відзначивши, що, приміром, у Казахстані, на ці цілі направляється 40% військового бюджету держави.

За словами заступника міністра, в збройних сил країни сьогодні "період виживання, а не розвитку, тоді як згідно з чинним законодавством військовий бюджет має становити не менше 2% ВВП, реальне фінансування - у середньому 1,05%", - сказав він.

Реклама:

Фінансування ЗСУ в 2010 році передбачено на рівні 13,47 млрд. гривень, з них 8,8 млрд. гривень - із загального фонду, 4,66 млрд. гривень - зі спеціального.

На закупівлю і модернізацію озброєнь і військової техніки (ОВТ) для Збройних сил пропонується направити 665,49 млн. гривень, з них 7,11 млн. гривень - з загального фонду і 658,34 млн. гривень - зі спеціального.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: