Витрати зі зберігання зерна відшкодують за новим тарифом

П'ятниця, 24 вересня 2010, 11:50

З 1 вересня Держкомрезерв встановив новий розмір витрат, який підлягає відшкодуванню державним підприємствам системи державного резерву - відповідальним зберігачам зерна державного резерву.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнфом" із посиланням на прес-службу Держкомрезерву.

Так, за зберігання 1 тонни зерна розмір відшкодувань з 1 вересня 2010 року дорівнює 10 гривень на місяць.

Як повідомляє Комітет, щорічно, на підставі аналізу статей витрат і калькуляції витрат державних підприємств, які належать до сфери управління Держкомрезерву, визначається і встановлюється вартість зберігання 1 тонни зерна державного резерву.

Реклама:

Протягом 2009-2010 років збільшилися тарифи на оплату електричної енергії, газу, вартість матеріалів, а також розмір заробітної плати працівників і відповідно нарахувань на неї.

Це стало причиною зростання обсягу видатків державних підприємств із надання послуг зі зберігання зерна державного резерву.

У результаті аналізу калькуляцій витрат на зберігання 1 тонни зерна на місяць собівартість послуги складає мінімум 9,54 гривні і максимум 15,10 гривні, що в середньому становить 11,33 гривні, середній рівень рентабельності дорівнює 10,7% від собівартості, а тариф на послуги зі зберігання зерна коливається від 10,50 гривні до 16,78 гривні за 1 тонну на місяць.

Комітет також нагадав, що згідно з постановою Кабінету міністрів №532 від 12 квітня 2002 року, відшкодування за зберігання зерна державного резерву надається й іншим зберігачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!