У Мінфіні кажуть, що більше ПДВ-облігації не випускатимуть

Четвер, 2 вересня 2010, 14:56

Міністерство фінансів завершило випуск облігацій внутрішньої держпозики для погашення простроченої заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ-облігації).

Про це заявив глава міністерства Федір Ярошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми випуск закінчили, ми випустили (ПДВ-облігацій) на 16,4 млрд. гривень", - сказав він.

Як повідомлялося, уряд запропонував підприємствам оформити ПДВ-облігаціями борг з відшкодування ПДВ за станом на 1 травня 2010 року.

Реклама:

Номінальна прибутковість нових паперів становить 5,5% річних. Вони є амортизаційними - раз на півроку за ними буде погашатися 10% основного боргу.

Перший транш обсягом їх всього 48,5 млн. гривень був направлений 705 платникам податків 2 серпня.

Другий, третій і четвертий транш були випущені 27, 30 і 31 серпня обсягами відповідно 2,05 млрд. гривень, 8,3 млрд. гривень і 6,040 млрд. гривень.

Облігації другого траншу отримали 217 платників податку, третього - 117, а число одержувачів четвертого траншу Мінфін не повідомляв.

За даними Федерації роботодавців України, з травня 2010 року заборгованість із відшкодування ПДВ збільшувалася на 2,4 млрд. гривень щомісяця і на 1 липня досягала 30,4 млрд. гривень.

Уряд в меморандумі Міжнародному валютному фонду зобов'язалося до жовтня знизити прострочену заборгованість з відшкодування ПДВ до 3 млрд. гривень, а до 1 січня 2011 року повністю її ліквідувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!