Азаров скасував рішення про переуступку боргів облгазів

Середа, 25 серпня 2010, 17:32 -

Кабінет міністрів скасував рішення попереднього уряду, згідно з яким компанія "Газ України" мала переуступити НАК "Нафтогаз України" право на стягнення з облгазів і підприємств комунальної теплоенергетики заборгованості за спожиті енергоносії.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну №726 від 25 серпня, текст якого розміщений на урядовому веб-порталі.

"Визнати такими, що втратили чинність, пункти 2-10 постанови Кабінету міністрів від 25 листопада 2009 року №1241 "Про заходи щодо забезпечення надходжень до державного бюджету та розрахунків за природний газ", - говориться в документі.

Як відомо, постановою від 25 листопада 2009 року компанії "Газ України" доручалося переуступити права вимоги до облгазів і підприємств комунальної теплоенергетики на користь НАК "Нафтогаз України" з їх подальшою поступкою на користь Державної податкової адміністрації (ДПАУ).

Реклама:

Також уряд доручив ДПАУ забезпечити зменшення податкового боргу НАК "Нафтогаз України" на суму, еквівалентну тій, що надійшла за зобов'язаннями, права вимоги за якими відступлені.

При цьому ДПАУ, Головне контрольно-ревізійне управління і Держкомітет з фінансового моніторингу повинні були провести перевірки відповідності використання в 2007-2009 роках коштів, які надходили на рахунки тепловиків і облгазів як плата за надані населенню послуги на наявність їх переведення в офшорні зони.

Кабмін тоді також надав ДПАУ право списувати на користь держбюджету кошти, які надходять тепло викам, як плата за послуги теплопостачання, у випадку, якщо вони не акумулюються на рахунках із спеціальним режимом використання в уповноважених банках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: