Платники єдиного податку виграли у Кабміну

Вівторок, 13 липня 2010, 14:39

Уряд програв апеляцію по пенсійних внесках платників єдиного податку

Київський апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду Києва, який задовольнив позови близько 2000 приватних підприємців до Кабінету міністрів, повідомляє адвокатська компанія Наталія Субота і партнери.

Постанова уряду "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування" визнана нечинною з моменту її прийняття.

Зараз єдиний вихід в Кабміну - це готувати касацію, зауважує партнер компанії "Наталія Субота і партнери" Андрій Нечипоренко.

Реклама:

Але рішення суду вступило в законну силу і значить, підприємці не мають і не повинні були сплачувати незаконні внески, наголосив він.

"Ті підприємці, які вже встигли заплатити державі такі внески можуть вимагати повернення своїх коштів й писати відповідні заяви до органів Пенсійного фонду", - додав адвокат.

Як відомо, Кабмін Юлії Тимошенко зобов'язав приватних підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, з 1 травня 2009 року сплачувати додаткові страхові внески до Пенсійного фонду у розмірі від 123,5 гривні на місяць.

Окружний адмінсуд Києва ще у вересні 2009 року зупинив дію оскаржуваної постанови Кабміну до набрання рішенням законної сили. Кабінет міністрів Тимошенко подав апеляцію.

У свою чергу уряд Миколи Азарова постанову Кабміну Тимошенко скасував, але апеляцію не відкликав.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!