ЄС оновлює стратегію розвитку Дунайського регіону

Субота, 17 квітня 2010, 11:11

Єврокомісія розробила зміни Європейської стратегії для Дунайського регіону.

Про це заявив Єврокомісар з питань регіональної політики Йоганнес Хан, повідомляє агентство "Укрінформ".

Зміст напрацювань, за його обіцянкою, оголосять під час тематичної конференції, яка відбудеться 19 та 21 квітня 2010 року у Відні та Братиславі.

Дводенна конференція стане третім консультаційним форумом для уточнення змісту стратегії, яка передбачає посилення охорони довкілля з одночасною реалізацією потужного економічного потенціалу Дунаю.

Реклама:

"Питання забруднення та повені неможливо вирішити лише на національному рівні. Ми всі погоджуємося з необхідністю посилення співпраці для визначення головних проблем та можливостей Дунайського регіону та для пошуку спільної відповіді на них", - зауважив Хан.

Анонсується, що часники конференції зосередять увагу на головних темах - довкілля, транспорт та енергетика. Обговорення торкатиметься також проблем інформаційного суспільства та міського розвитку в Дунайському регіоні.

Стратегія покликана підвищити ефективність використання близько 100 млрд. євро, які виділені для розвитку придунайських держав у рамках політики ЄС щодо спільного розвитку на період 2007-2013 років.

Метою Стратегії ЄС називає вирівнювання правових та економічних відмінностей різних частин Дунайського регіону та полегшення торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!