Commerzbank стане єдиним власником банку "Форум"?

Четвер, 4 лютого 2010, 09:38

Український бізнесмен Леонід Юрушев погодився поступитися свою частку у 26% акцій банку "Форум" його мажоритарію - Commerzbank.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

"Кілька джерел повідомили, що є домовленості про те, що Юрушев продасть свою частку німцям за ціною вище номінальної вартості акцій. Тоді у Commerzbank буде більше 75% голосів, необхідних для затвердження додаткової емісії і зміни статуту. І схоже, ринок вже в це вірить", - цитує видання слова аналітика ІК "Конкорд Капітал" Андрія Геруса.

Наявність на фондовому ринку даних про те, що власники "Форуму" розлучаються "полюбовно", підтверджує начальник аналітичного відділу компанії Foyil Securities Агшин Мірзазаде.

Реклама:

"Дійсно, домовленість про викуп частки Юрушева Commerzbank або вже є або назріває. Але поки ми можемо сприймати таку інформацію як чутки, правдивість яких ми перевіримо 4 березня", - говорить він.

У банку "Форум" поки мовчать з приводу домовленості між акціонерами.

"Я точно знаю, що переговори тривають, але оскільки не є безпосереднім учасником процесу, не можу сказати, яке рішення прийнято", - говорить голова правління "Форуму" Ярослав Колесник.

Як відомо, 4 березня акціонери банку "Форум" проведуть позачергові збори, щоб затвердити збільшення капіталу банку на значну суму - 1,1 млрд. гривень.

Це питання є каменем спотикання для основних власників фінустанови із середини 2009 року.

Німецький Commerzbank, який володіє 63% акцій "Форуму", згоден влити в капітал української "дочки" свою частину суми, але збільшення статутного фонду блокує міноритарій Леонід Юрушев, який контролює блокпакет акцій. З цієї причини питання про затвердження додаткової емісії акцій "Форуму" постійно переносилося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!