КАБМІН УРЕГУЛЮВАВ ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ ДЕРЖБЮДЖЕТУ

Понеділок, 9 листопада 2009, 18:21

Кабінет Міністрів урегулював порядок виконання державного і місцевого бюджетів 2010 року.

Про це сказано в постанові Кабміну № 1181 від 29 жовтня, повідомляє агентство "Українські новини".

Уряд, зокрема, доручив Міністерству економіки уточнити основні макроекономічні показники на 2010 рік з урахуванням результатів аналізу стану економіки за 9 місяців 2009 року.

На підставі уточнених прогнозних макропоказників Кабмін доручив Мінфіну під час підготовки до другого читання проекту держбюджету-2010 встановити доходи зведеного бюджету на рівні 328,3 млрд. гривень, видатки - 360,9 млрд. гривень.

Реклама:

Кабмін рекомендує Національному банку забезпечити роботу банків 30-31 грудня 2009 року і 2-3 січня 2010 року для своєчасного перерахування коштів на виплату пенсій.

З 1 січня 2010 року і до набуття чинності законом "Про держбюджет на 2010 рік" Кабмін доручив Держказаначейству зараховувати податки, збори, інші надходження відповідно до закону "Про держбюджет на 2009 рік", при цьому кошти держбюджету мають витрачатися відповідно до аналогічного порядку 2009 року.

Кабмін доручив Міністерству праці і соціальної політики разом із Пенсійним фондом забезпечити розробку і подачу до 15 грудня 2009 року проекту бюджету ПФ на 2010 рік.

Розпорядникам бюджетних коштів Кабмін доручив: планувати 2010 року обмежити видатки на утримання активів, не пов'язаних із основними функціями бюджетних установ, зменшити обсяг фінансової підтримки небюджетних організацій за рахунок коштів держбюджету, забезпечити направлення власних надходжень бюджетних установ на реалізацію основних функцій за умови їх незабезпечення за рахунок коштів загального фонду держбюджету.

Кабмін також доручив головним розпорядникам бюджетних коштів забезпечити жорсткий контроль за відповідністю кошторисів розпорядників коштів відповідним розписам бюджетів.

Уряд, крім того, надав Держказначейству право надавати ПФ позики на строк до 12 місяців для покриття його тимчасових касових розривів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!