Уряд надалі лататиме "дірки" за рахунок SDR?

Четвер, 12 листопада 2009, 18:13

Міністерство фінансів вирішило додатково монетизувати спеціальні права запозичення (SDR), отримані в рамках їх розподілу Міжнародним валютним фондом, в обсязі 800 млн. SDR (1,28 млрд. доларів) у валютні кошти.

Про це заявив повідомив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Частину ми вже отримали на наші рахунки, а частину - очікуємо зарахування завтра до кінця дня", - сказав він.

Уманський підтвердив, що за рахунок отриманих коштів Мінфін викупив у НАК "Нафтогаз України" облігації внутрішньої державної позики на суму приблизно 3,2 млрд. гривень. За його словами, тим самим було зменшено розмір державного внутрішнього боргу.

Реклама:

Як повідомлялося, в серпні 2009 року Рада керівників МВФ схвалила розподіл SDR на суму близько 291 млрд. доларів серед 186 країн-акціонерів Фонду, відповідно до якого Україні було надано 1, 309 млрд. SDR, або близько 2,09 млрд. доларів.

SDR включаються в офіційні резерви країн-членів і у разі необхідності можуть бути обміняні на вільно конвертовану валюту - долари, євро, єни або фунти стерлінгів - через спеціальні торгові угоди між країнами-членами фонду.

Минулого тижня уряд звернувся до МВФ з проханням про конвертацію частини SDR в долари і в результаті конвертації 300 млн. SDR отримав близько 480 млн. доларів, що дозволило "Нафтогазу" сплатити жовтневі поставки газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!