У Європі вірять: Київ і надалі буде платити за газ

Четвер, 12 листопада 2009, 15:02

У Європейській комісії "не в перший раз бачать коментарі" російської сторони про можливе припинення поставок газу у разі відсутності платежів з української сторони.

Про це заявив представник Європейської комісії Марк Грей на брифінгу в Брюсселі, коментуючи останні заяви прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в Єврокомісії також чули про оплату, зроблену Україною минулого тижня, і сподіваються, що такі платежі будуть надходити і в майбутні місяці.

"Як ви знаєте, це не перший раз, коли ми бачимо такі коментарі. З травня комісія працює тісно (з усіма сторонами), щоб гарантувати, що не буде подальших припинень поставок газу європейським громадянам", - сказав він.

Реклама:

Грей нагадав, що минулого тижня президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу особисто говорив з президентом України Віктором Ющенком щодо цього питання.

"Ми продовжуємо працювати тісно з українською владою в плані реформ, які вони повинні провести. Ми бачили платіж минулого тижня, і комісія сподівається, що такі платежі надійдуть і в найближчі місяці", - відзначив представник Єврокомісії.

Як повідомлялося, 11 листопада російський прем'єр Володимир Путін заявив, що російський сторона буде скорочувати подачу транзитного газу через Україну, якщо Київ почне незаконний відбір неоплачених енергоресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!