Україна надасть держгарантії за боргами "Нафтогазу"

Понеділок, 21 вересня 2009, 15:51

Кабінет міністрів уповноважив Міністерство фінансів надати абсолютну та беззастережну гарантію (в рамках передбачених бюджетом 2009) щодо реструктуризації зовнішніх боргових зобов'язань Нафтогазу.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів.

Міністерство юстиції надало роз'яснення, що дана гарантія може розповсюджуватися на основну суму боргу та на відсотки, що виплачуватимуться кредиторам за кредитними зобов'язаннями.

Таку гарантію Мінфін зможе надати одразу по досягненню домовленостей "Нафтогазу" з кредиторами щодо умов реструктуризації.

Реклама:

Міністерство фінансів вважає, що з метою оптимального врегулювання зовнішніх зобов'язань України, термін погашення рестуктуризованої заборгованості, на яку поширюється гарантія, повинен становити приблизно 5 років.

"Міністерство підтримує "Нафтогаз" у питанні необхідності подовження терміну виплат за Євробондом та у досягненні домовленостей щодо двосторонніх боргових зобов'язань. Ми схвалюємо бажання досягти рішення, прийнятного та справедливого для всіх сторін, і ми вважаємо, що, маючи суверенні гарантії, Нафтогаз досягне цієї мети", - зазначив перший заступник Міністра фінансів Ігор Уманський.

"Але все ж таки я мушу наголосити, що відповідальність за переговори та за оголошення умов реструктуризації несе сам "Нафтогаз", оскільки боргові зобов'язання, що реструктуризуються, належать "Нафтогазу", а не державі Україна", - додав він.

Найближчим часом "Нафтогаз" має оголосити умови реструктуризації, які будуть прийнятними як для Компанії, так і для її кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!