Порт "Південний" переходить на міжнародні стандарти

Середа, 2 вересня 2009, 11:16

Порт Південний стане першим підприємством в системі Мінтрансу, яке перейде на міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ).

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Протягом 4 місяців поточного року в порту проводився аудит із залученням міжнародної аудиторської компанії ВDO-аудит, яка визнала фінансову звітність порту за 2008 рік відповідною міжнародним стандартам.

Тепер порт має можливість перейти з національного на міжнародний стандарт бухгалтерського обліку відповідно до МСФЗ, говориться в повідомленні.

Для повної трансформації існуючих форм звітності потрібно буде провести цілий ряд заходів, в тому числі і навчання фахівців порту.

Міжнародні стандарти фінансової звітності розглядаються керівництвом ДП "МТП "Південний", як складова конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості порту.

Реклама:

Зокрема, перехід на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку дозволить легітимізувати фінансову звітність порту для міжнародних фінансових установ і банків, що в свою чергу дасть порту можливість мати доступ до дешевих фінансових ресурсів іноземних банків і фінансових установ, а також залучати іноземні інвестиції, вважають в ДП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!