Світовий банк переконує надати допомогу бідним

Четвер, 17 вересня 2009, 15:50

Світовий Банк заявив у середу, що група 20 країн, що оговтуються від рецесії, не повинна забувати бідніші країни, які стикаються з браком ресурсів.

Про це пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що бідним країнам потрібно 11,6 млрд. дол. лише для  підтримки витрат на основні послуги, такі як охорона  здоров'я та освіта.

У звіті, підготовленому  для зустрічі лідерів G-20,  яка відбудеться у Пітсбурзі, США наступного тижня, банк попередив, що у разі не надання додаткової допомоги,  глобальна криза може зіштовхнути до  кінця майбутнього року у  надзвичайні  злидні іще 89 мільйонів людей.

Реклама:

"Найбідніші країни, можуть не бути належно представленими на G-20, але ми не можемо нехтувати  спричиненим глобальним спадом зменшенням  витрат у цих країнах  на охорону  здоров'я та освіту", - заявив президент Світового Банку Роберт Зеллік.

Банк вважає, що останні події свідчать про те, що глобальний спад, "може наближатися до кінця",  беручи до уваги, зокрема,   те, що сповільнення у виробництві та  торгівлі,  можливо, вже  закінчилося.

Але країнам з  низьким доходом, які були уражені глобальним спадом останніми, потрібно більше часу для  відновлення зростання,  тому що вони все ще потерпають від  різкого зниження капіталу, торгівлі та  грошових переказів, від яких  їх економіки залежать.

" Наразі, коли світова економіка є все ще слабкою, а знаки її глобального оздоровлення лише попередніми, країни  з низьким доходом стоять перед тривалим та повільним  оздоровленням", - говориться у звіті.

Експорт у країнах з  низьким доходом може знизитися  цього року від   5% до  10%,  грошові перекази - від  5% до 7%.  Банк вважає, що  потік  приватного капіталу  цього року  зменшиться до 13 млрд. дол.  від 21,4  млрд. дол. 2008 року.

Не дивлячись на істотну мобілізацію ресурсів  країнами-донорами  та агентствами, наразі  потрібно більше, - повідомив Світовий Банк.

Переклад з англійської - Валерій Степаненко

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!