НБУ консультується з банками щодо перспектив курсу гривні

Четвер, 20 серпня 2009, 16:50

Національний банк України у четвер провів нараду з банкірами, на якому обговорювалося питання перспектив курсової динаміки гривні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на одного з учасників зустрічі.

"За підсумками наради були створені три робочі групи при Нацбанку з вивчення пропозицій банків", - сказав співрозмовник агентства.

Фінансист повідомив, що робочі групи повинні до 25 серпня сформулювати належні обгрунтування для подальших дій: остаточного рішення по курсовій політиці прийнято не було і обговорення буде продовжено.

Реклама:

За його словами, в роботі наради взяв участь перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.

Банкір відзначив, що, серед іншого, під час наради Нацбанк закликав банкірів з розумінням поставитися до необхідності відокремлювати у своїй роботі на валютному ринку клієнтські заявки від спекулятивних.

"Обговорювалися питання - чи відпускати курс і чи задовольняти всі заявки на аукціоні", - додав він.

Як відомо, курс гривні на міжбанківському валютному ринку знизився з початку липня з 7,75 гривень за долар до 8,37 гривень за долар за підсумками торгів 20 серпня.

Учасники ринку дорікають НБУ в недостатніх обсягах інтервенцій для підтримки гривні, які центральний банк намагається замінити адміністративними обмеженнями.

У Нацбанку заявляють про відсутність фундаментальних підстав для послаблення гривні, пояснюючи його спекуляціями на ринку і девальваційними очікуваннями учасників ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!