"Родовід" спростовує причетність своїх співробітників до зловживань

Середа, 19 серпня 2009, 19:37

За ініціативою тимчасової адміністрації Родовід банку було порушено кримінальну справу проти групи шахраїв, які намагаються привласнити кредитні кошти і вивести заставлене майно з-під застави.

Про це йдеться в повідомленні банку на його веб-сайті.

Прес-служба банку уточнює, що кримінальну справу порушено відносно групи осіб, а не відносно колишнього керівництва банку.

"Можливо, міністра неправильно поінформували його колеги. Тимчасовий адміністратор подав запити про порушення кримінальних справ не відносно співробітників банку, а у відношенні ряду клієнтів, які намагаються привласнити вже державні гроші", - уточнив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

Реклама:

Указані особи через низку фіктивних банкрутств ухиляються від повернення коштів в банк, наголошується в повідомленні банку.

Оскільки вартість земельної ділянки, під заставу якої отримано кредит, у кілька разів перевищує розмір неповернутих коштів, дані особи намагаються ухилитись і від передачі цієї земельної ділянки на баланс банку.

Прес-служба підкреслює, що на цей момент триває досудове слідство і керівництво Родовід Банку докладає максимум зусиль для повернення в банк грошових коштів та відшкодування за рахунок земельної ділянки спричинених банку збитків.

Адміністрація банку наголошує, що по відношенню до всіх боржників банку, які не повертають кредитні кошти, буде вжито відповідні заходи.

"Назви конкретних компаній, адреси земельних ділянок, імена конкретних осіб ми не можемо оприлюднити, зважаючи на банківську та слідчу таємницю", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив про порушення під час рефінансування комерційних банків, зокрема "Родовід банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!