Мер Севастополя хоче більше грошей з бюджету як компенсацію за російський флот

Понеділок, 27 липня 2009, 17:22

Севастополю має бути удвічі збільшено суму компенсації з державного бюджету за базування Чорноморського флоту Російської Федерації на його території.

Про це заявив голова міськради Валерій Саратов, повідомляє агентство "УНІАН".

"Севастополь має право розраховувати на 50% з тих 97,75 млн. доларів, що становить близько 750 млн. гривень, сьогодні ж місто одержує тільки 100 млн. гривень, і ця суму в останні роки незмінна, що не відповідає реальним втратам і нереалізованим можливостям міста через невикористання зайнятих територій", - сказав він.

Свою позицію керівник міськради пояснив тим, що "сьогодні російський флот займає в Севастополі більш як 3300 гектарів, і багато земель розташовані у вигідних для розвитку міста зонах, особливо це причали, які можна було б розвивати, а отже значно поповнювати бюджет міста".

Реклама:

На думку Саратова, "питання про компенсацію місту за розміщення на його землях Чорноморського флоту РФ має обов`язково знайти своє відображення в Законі "Про місто-герой Севастополь", який досі не ухвалено".

Він також відзначив важливість продовження участі російської сторони в соціально-економічному розвитку Севастополя у зв`язку з базуванням Чорноморського флоту.

За його словами, "в 2008 році урядом Росії для цих цілей було виділено більш як 20 млн. гривень, цього ж року Севастополь планує освоїти 28 млн. гривень".

Як сказав Саратов, всі зазначені кошти, які виділяються або будуть виділені, зрештою підуть на поліпшення умов життя городян, зокрема, й сімей російських військовослужбовців, а також на створення сприятливих умов для базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі, що і припускають українсько-російські угоди.

Як відомо, 13 липня голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин також висловив думку, що сума коштів, які надходять в місто як компенсація за перебування Чорноморського флоту РФ, має бути збільшена в три-чотири рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!