ДКЦПФР готова пом'якшити правила біржового лістингу

П'ятниця, 24 липня 2009, 09:07

Погіршення фінансових показників підприємств в умовах кризи і вступ в чинність закону про акціонерні товариства обумовлює необхідність пом'якшення вимог до лістингу.

До такої думки прийшли ДКЦПФР та учасники стратегічної групи на проведеному в четвер засіданні, присвяченому проблемам біржового ринку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нинішні вимоги до лістингу дуже жорсткі, і багато АТ після перетворення в публічні просто не будуть їм відповідати, особливо з урахуванням погіршення фінансових показників в умовах кризи", - пояснив директор інвестиційної компанії Dragon Capital Дмитро Тарабакін.

Голова правління "Української біржі" Олег Ткаченко нагадав, що сьогодні в лістингу можуть знаходитися лише прибуткові компанії, тоді як криза і девальвація національної валюти призвели до збільшення кількості збиткових підприємств, багатьох - тільки через курсову різницю.

"Виключення їх з лістингу створить проблему для інститутів спільного інвестування та пенсійних фондів, яких законодавство зобов'язує вкладати кошти в папери, що пройшли до лістингу", - зазначив він.

За словами членів групи, найбільш імовірним рішенням проблеми буде або створення проміжного рівня лістингу, або тимчасове пом'якшення нинішніх вимог до лістингу на період кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!