НБУ затвердив критерії відбору аудиторів для банків

Четвер, 23 липня 2009, 12:30

Національний банк (НБУ) затвердив критерії відбору аудиторських фірм для проведення перевірки річної фінансової звітності банків.

Відповідні рекомендації закріплено рішенням комітету з питань аудиту банків Нацбанку від 20 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Банкам, які уклали відповідні договори (на аудит звітності за 2009 рік) до моменту вступу в силу цього рішення, необхідно, в разі необхідності, переукласти такі договори з аудиторськими фірмами, які відповідають встановленим цим рішенням рекомендаціям", - зазначається в документі.

Згідно з рішенням, найбільшим і великим банкам доцільно залучати до аудиту фірми, які, серед іншого, здійснюють аудиторську діяльність в Україні не менше п'яти років і проводили перевірки банків не менше трьох років.

При цьому до підсумків роботи таких фірм не повинно бути зауважень з боку Нацбанку або Аудиторської палати України.

Вимоги до аудиторів для середніх і невеликих кредитно-фінансових установ більш м'які: аудиторські фірми повинні здійснювати діяльність в Україні не менше трьох років і до їх діяльності не повинно бути суттєвих зауважень з боку НБУ або Аудиторської палати.

У рішенні наголошується, що його метою є забезпечення стабільності банківської системи, захисту інтересів вкладників і кредиторів банків.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!