Тимошенко пообіцяла захистити "Південний" від рейдерів

Середа, 1 липня 2009, 17:52

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд захистить порт "Південний" від спроби рейдерского захоплення.

Про це вона заявила в інтерв`ю журналістам в парламенті, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

"Питання про порт "Південний" і про його рейдерське захоплення? Мінтранс обов`язково втрутиться в цю ситуацію. Я вам хочу сказати, що рейдери під час роботи уряду не захопили жодного державного об`єкту", - сказала Тимошенко і наголосила, що "зараз, на жаль частина судової влади спроби рейдерских захоплень підтримує. І уряд це бачить".

При цьому перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов підкреслив, що оскільки в конфлікті навколо порту "Південний" йдеться про привласнення державного майна і можливе блокування роботи порту, в цю ситуацію втрутиться не лише Мінтранс, а й МВС.

Реклама:

Більше того, кандидат на посаду міністра транспорту і зв`язку народний депутат Таріел Васадзе заявив, що конфлікт між держпортом "Південний" і компанією ТИС розв'язуватиметься так, щоб інтереси держави не постраждали.

У 2005 році компанія ТИС без узгодження з портом "Південний" здійснила днопоглиблювальні роботи в районі причалу - для того, щоб приймати великотоннажні судна.

У січні 2009 року ТОВ "ТИС-Руда" (правонаступниця компанії ТИС) подало до Одеського обласного господарського суду позов з вимогою до порту "Південний" виплатити понад 51,3 млн. грн. як компенсацію за днопоглиблювальні роботи.

У 2007 році ТОВ "ТИС" і ТОВ "ТИС-Руда" звернулися до Одеського територіального відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) з вимогою зрівняти тарифи портових зборів, які порт "Південний" встановлює для суден, що йдуть до своїх причалів, і до причалу, який обслуговує ТИС.

16 червня цього року порт було зобов`язано надати ТИСу знижку в 50%, а також виплатити штраф 17 тис. грн. Ці дії розцінюються як спроба судового рейдерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!