Ющенко розповів, як Тимошенко його щоразу дурить

Вівторок, 9 червня 2009, 18:05

Президент Віктор Ющенко критикує уряд за затримку процедури рекапіталізації комерційних банків.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я не знаю країни у світі, яка б за дев`ять місяців кризи не зробила жодної операції з рекапіталізації (банківської) системи. Україна - єдиний випадок. І щоразу прем`єр-міністр мені заявляє: "Все підготовлено", - сказав він.

Президент зазначив, що через затримку рекапіталізації банків за 5-6 місяців економіка країни недоотримала десятки мільярдів гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, за інформацією джерела в Кабінеті міністрів, ухвалення урядом остаточного рішення про рекапіталізацію перших трьох банків затягується через відсутність необхідних документів від Національного банку.

Остаточне рішення про рекапіталізацію перших трьох банків - "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ" - Кабмін мав намір прийняти у суботу, 30 травня, потім, за неофіційною інформацією, - на позачерговому засіданні 5 червня.

Інформацію про стан капіталів банків, а також про суми, необхідні для вливання в банки, які планується рекапіталізувати, Міністерство фінансів і Нацбанк погодили 27 травня.

Обсяг капіталізації щодо кожного банку, за інформацією в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського, становить приблизно 3 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!