Європейських інвесторів зацікавило українське зерно

П'ятниця, 26 червня 2009, 12:37

Західні інвестори готові вкладати реальні гроші в потенціал українського АПК.

Минулого тижня Україну відвідала комісар Європейської комісії з питань сільського господарства та розвитку сільської місцевості Маріанна Фішер Боель.

Спеціально організована вертолітна прогулянка по Київській та Черкаській областях надала їй можливість побачити як показові українські господарства та угіддя, так і ті господарства, які далеко не відповідають сучасним стандартам, пише видання "Дело".

Зниження позицій традиційних світових лідерів експорту сільгосппродукції може надати Україні можливість заявити про себе не тільки як про великого зернотрейдера, але і як про потенційного експортера молочної та м'ясної продукції.

"До 2050 року ми повинні будемо збільшити виробництво вдвічі, щоб бути взмозі запропонувати харчові продукти для дев'яти мільйонів споживачів", - заявила Фішер Боель.

"Експорт - завжди вправа на подолання виклику. Щоб експортувати в ЄС, продукти повинні відповідати найвищим стандартам безпеки і якості. Ось чому в договорі з Україною особлива увага приділяється взаємодії в регуляторних аспектах", - додала вона.

Єврокомісар зазначила, що ЄС не ставить перед собою мету гармонізувати українське виробництво. Це означає, що український виробник сам повинен налагоджувати виробничий процес і пробивати собі шлях на світові ринки.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!