МВФ закликає бути обережними з фіскальними стимулами

Субота, 16 травня 2009, 13:29

Криза стала вагомою причиною необхідності введення скоординованого підходу до ключових основ економічної політики в усій Європі.

Про це заявили директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Марек Бєлка і економіст департаменту Сробона Мітра, пише видання "Зеркало недели".

"Криза є не лише потужним сигналом для країн з молодими ринковими економічними системами про необхідність повернення до розумної економічної політики. Вона є невідкладною вимогою для впровадження скоординованого підходу до ключових основ політики у всій Європі, у тому числі із створенням необхідної системи фінансової стабільності", - вважає представник МВФ.

Експерти відзначають, що уряди повинні дуже зважено підходити до застосування фіскальних стимулів.

Реклама:

Проведення структурних реформ, спрямованих на поліпшення гнучкості ринків праці та бізнес-середовища, стануть умовою для стримування рецесії і будуть сприяти більш швидкому відновленню економіки, вважають в МВФ.

"З огляду на міцні взаємозв'язки та взаємопов'язані реакції між молодими ринковими економіками та зоною євро, заповнення координаційних прогалин у всіх цих сферах допоможе запобігти небажаній волатильності на валютних і фінансових ринках", - переконані експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!