Україна увійде до Зони вільної торгівлі з ЄС уже за рік?

Понеділок, 6 квітня 2009, 14:45

Президент Віктор Ющенко прогнозує підписання угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом у лютому-квітні 2010 року.

Про це він сказав на зустрічі з президентом Європейського парламенту Хансом-Гертом Поттерінгом, повідомляє газета "Дело".

"Через 10-12 місяців ми підійдемо впритул до зони вільної торгівлі", - сказав він.

Президент підкреслив, що на сьогоднішній день угоду підготовлено вже на дві третини.

Реклама:

Крім того, на думку Ющенка, до червня будуть створені всі умови для початку активного діалогу по введенню безвізового режиму між Україною та ЄС.

"До початку червня ми виходимо на підписання дорожньої карти щодо безвізового режиму з ЄС", - сказав він.

Крім того, президент відзначив важливість приєднання України до угоди про спільний енергетичний ринок, що, на його думку, дозволить впритул наблизитися до інтеграції України в європейську енергетичну систему.

Також Ющенко підкреслив успішність діалогу з ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи, що завершився підписанням відповідної декларації, а також успішність переговорів щодо постачання нафти до Європи по нафтопроводу "Одеса-Броди".

На його думку, останні 2-3 року відносини між Україною та ЄС розвиваються динамічно і успішно, і він сподівається, що проміжним підсумком такого зближення стане підписання угоди про асоціацію.

Як повідомлялося, раніше Ющенко прогнозував підписання угоди між Україною та ЄС про створення зони вільної торгівлі у вересні 2009 року.

Сьомий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС відбудеться 30 червня-3 липня у Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!