Ахметов направив прибуток СКМ на розвиток бізнесу

Вівторок, 21 квітня 2009, 18:13

Український бізнесмен Ринат Ахметов, що володіє 100% акцій ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), вирішив направити чистий прибуток компанії за підсумками 2008 року на розвиток бізнесу та підтримання високого рівня ліквідності активів групи.

Про це ідеться у прес-релізі компанії за підсумками зборів акціонерів, що відбувся у вівторок.

"За рішенням акціонера компанії, прибуток ЗАТ "СКМ" за 2008 рік у повному обсязі залишиться нерозподіленим та буде спрямований на підтримання високого рівня ліквідності активів групи", - повідомляється в прес-релізі.

При цьому зазначається, що акціонери затвердили звіт генерального директора про результати фінансово-господарської діяльності та фінансову звітність СКМ за 2008 рік, звіт ревізійної комісії про результати перевірки фінансово-господарської діяльності ЗАТ за 2008 рік.

Реклама:

Згідно з даними фінансової звітності, неконсолідований (без врахування фінансових результатів підприємств групи) чистий прибуток ЗАТ "СКМ" за підсумками 2008 року склава близько 184,5 млн. гривень, що нижче прибутку за 2007 рік (понад 19 млрд. гривень).

Як пояснює прес-служба, різниця між показниками чистого прибутку СКМ у 2007 та 2008 роках обумовлена проведенням компанією в 2007 році масштабних структурних перетворень, в результаті яких корпоративні права підприємств групи були передані європейським дочірнім холдинговим компаніям, що на 100% входять до групи СКМ, у відповідності з галузевим поділом.

При цьому констатується, що відповідно до законодавства, передача корпоративних прав здійснювалася за ринковою вартістю - на момент здійснення транзакцій близько 5 млрд. доларів, тоді як в балансі вказувалася собівартість даних активів. Різниця склала чистий прибуток ЗАТ "СКМ" за 2007 рік.

До 2008 року група практично завершила реструктуризацію і протягом року практично не здійснювала подібних транзакцій, додає прес-служба.

Як відомо, компанія СКМ - професійний інвестор, що володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері ритейла і нерухомості.

До групи СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, "Фарлеп-Інвест", "Оптіма Телеком", "Сегодня Мультимедиа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належить Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!