Технічну угоду "Нафтогаз" і "Газпром" підпишуть на цьому тижні

Четвер, 2 квітня 2009, 18:58

Технічна угода на 2009 рік до довгострокових газових контрактів між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" може бути підписана до кінця поточного тижня.

Про це повідомив директор ТОВ "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський журналістам у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"До кінця тижня, я думаю, вона буде підписано, ряд питань вже знято", - сказав він.

Подмишальський також відзначив, що практично всі основні параметри документа вже погоджено сторонами.

Раніше "Нафтогаз України" пов'язував підписання угоди з "Газпром збут Україна" про продаж йому закуповуваного у "Газпрому" природного газу з підписанням технічної угоди з російським газовим монополістом у розвиток довгострокових контрактів на постачання і транзит природного газу на 2009-2019 роки.

При цьому в четвер Подмишальський повідомив про те, що "Газпром збут Україна" підписав з "Нафтогазом" десятирічний контракт на постачання промисловим споживачам України природного газу обсягом до 25% від загального обсягу їхнього споживання.

Як повідомлялося, "Газпром" у квітні 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром збут Україна" для поставок природного газу безпосередньо українським промисловим споживачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!