Тимошенко рекапіталізує банки, щоб викрити махінаторів

П'ятниця, 17 квітня 2009, 19:43

Рішення Кабінету міністрів про рекапіталізацію 7 банків дасть можливість визначити їх імовірну причетність до махінацій на валютному ринку на початку року.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє агентство "Українські новини".

"Зараз є очевидним, що всі сигнали тривоги, які я давала на початку року, згодом виправдалися, і ми бачимо сьогодні, у тому числі, банк "Надра", що відноситься до проблемних банків", - сказала вона.

"Входження держави власником у ці банки дасть нам можливість відкрити всю бухгалтерію цих банків, відкрити для детального вивчення весь обсяг руху фінансових ресурсів і дасть відповідь на ті запитання, про які ви говорите", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

Тимошенко підкреслила, що зараз довіра до банківської системи відновлюється, відтік депозитів зменшується, а рішення уряду про рекапіталізацію банків дасть змогу ще більше стабілізувати фінансову систему.

Як повідомлялося, у грудні 2008 року Тимошенко звинувачувала 7 банків ("Родовід Банк", "Альфа-банк" (Україна), "Укргазбанк", банк "Кліринговий дім", "Європейський газовий банк", "Місто-банк" та банк "Надра") у фінансових махінаціях, які спрямовані на девальвацію національної валюти.

У п'ятницю Кабінет міністрів затвердив перелік з 7 банків для рекапіталізації державою. Після оздоровлення, ці банки будуть продані приватним власникам через аукціони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!