Депозитарії помирилися і провели конференцію

П'ятниця, 17 квітня 2009, 12:15

Представники двох українських депозитаріїв цінних паперів заявили, що вирішили всі конфліктні питання, пов'язані з їх об'єднанням.

Про це повідомляє у прес-релізі депозитарій "Міжрегіональний фондовий союз" (МФС), пише видання "Дело".

У березні цього року частина акціонерів МФС виступила проти умов угоди щодо об'єднання з "Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів".

На думку кількох міноритарних акціонерів, які представляють фондові компанії, операція проводилася без врахування їх інтересів.

Так, ВДЦБ збирався придбати майновий комплекс МФС за 9 млн. грн. з вексельною оплатою на першому етапі і 10-річною виплатою грошового платежу.

Після тривалих переговорів представники двох депозитаріїв прийшли до іншої схеми об'єднання. Акції МФС будуть обмінюватися на акції нової емісії ВДЦБ номіналом 1 тис. грн. кожна в співвідношенні 1:165, тоді як викуповуватися акції МФС будуть по 125 тис. грн. за акцію.

Передбачається, що це буде стимулювати акціонерів МФС до обміну. Було також питання про терміни купівлі ВДЦБ цілісного майнового комплексу МФС: воно буде вирішене після завершення нової емісії ВДЦБ.

З питань об'єднання представники двох депозитаріїв провели 16 квітня конференцію. У конференції взяли участь акціонери МФС, акціонери ВДЦБ, в тому числі Національний банк України (НБУ), Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР), Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України (Держфінпослуг) і основні біржі України.

Також були запрошені експерти USAID, які з 1999 року надавали МФС технічну допомогу, і експерти Світового банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!