Держфінпослуг візьметься готувати тимчасових адміністраторів

Вівторок, 14 квітня 2009, 14:57

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг планує налагодити систему навчання тимчасових адміністраторів страхових компаній.

Про це в інтерв'ю газеті "Україна Бізнес Ревю" сказав голова Держфінпослуг Віктор Суслов, повідомляє газета "Дело".

"Програми навчання вже підготовлені і аналізуються комісією. Найближчим часом вони будуть схвалені і почнеться підготовка тимчасових керуючих для страхового ринку", - сказав він.

За словами чиновника, кілька колишніх керівників страхових компаній вже заявили про бажання стати тимчасовими адміністраторами.

Реклама:

При цьому керівник Держфінпослуг виключив призначення співробітників відомства тимчасовими адміністраторами страхових компаній.

Віктор Суслов також повідомив, що вже пропонував керівникам деяких страховиків ввести в їх компаніях тимчасову адміністрацію, однак ті відмовлялися.

Між функціями тимчасового адміністратора в комерційному банку та в СК є багато спільного.

Як і у випадку з банками, у СК тимчасовий адміністратор вводиться, коли її менеджмент не справляється з поставленими завданнями і починаються значні проблеми з платоспроможністю (у випадку з СК - ріст невиплат клієнтам).

Самі учасники ринку розходяться в думці, наскільки доцільно використання інституту тимчасових адміністраторів в нинішніх умовах.

Альтернативою введенню тимчасової адміністрації є позбавлення СК ліцензії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!