Ющенко хоче, щоб Тимошенко і Стельмах переконали МВФ

П'ятниця, 10 квітня 2009, 11:52

Президент Віктор Ющенко закликає уряд та Національний банк України забезпечити ухвалення рішень для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив на прес-конференції у Баку, де перебуває з офіційним візитом, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами президента, МВФ має отримати від уряду та Нацбанку рішення про ті підходи, які дозволять відновити фінансування з боку фонду.

"Закликаю і уряд, і НБУ діяти не популістськи, діяти професійно", - сказав він.

Реклама:

За словами Ющенка, ідеться про декілька блоків питань.

Перше з них - необхідність внесення змін до держбюджету з метою забезпечити фінансову стабільність держави. Він нагадав, що, за оцінками МВФ, незбалансованість бюджету на поточний рік становить 50 млрд. грн.

Ще одним питанням, яке треба вирішити, Ющенко назвав збалансованість бюджету НАК "Нафтогаз України". Він укотре зауважив, що необхідно провести глибоке реформування цього сектора.

Крім того, президент наголосив на необхідності збалансування Пенсійного фонду. За його словами, як і у випадку з "Нафтогазом України", питання стоїть: чи знайти необхідні технічні кошти, чи провести серйозні реформи.

Ющенко звернувся із закликом до парламенту "знайти мужність і забезпечити рішення з модернізації цих секторів". Він додав, що сподівається на вирішення цих проблем Верховною радою на початку наступного тижня.

Також Ющенко нагадав, що у п'ятницю, після повернення до Києва, проведе зустріч з керівництвом місії МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!