Комітет ВР підтримав обов'язковий продаж 50% валютної виручки

П'ятниця, 10 квітня 2009, 11:38

Комітет Верховної ради з питань фінансів і банківської діяльності рекомендує парламенту ввести обов'язковий продаж 50% валютної виручки експортерами, передбачений проектом закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи".

Про це ідеться в повідомленні на веб-сайті Асоціації українських банків (АУБ).

"Комітет прийняв рішення винести законопрект з врахуванням поправок та пропозицій на розгляд парламентом у другому читанні", - ідеться в повідомленні.

Згідно інформації АУБ, законопроект передбачає, серед іншого, посилення вимог щодо терміну повернення валютного виторгу в Україну після експорту товарів і послуг з 180 днів до 90 днів, а також введення спрощеного порядку рефінансування банків для підтримання їх поточної ліквідності.

Реклама:

Як повідомлялося, з 1 квітня 2005 року Кабінет міністрів і Національний банк скасували обов'язковий продаж 50% валютної виручки експортерами.

У травні 2007 року Верховна рада пом'якшила вимогу щодо строку повернення валютного виторгу в Україну після експорту товарів з 90 до 180 днів.

19 лютого Верховна рада прийняла проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи" в першому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!