Торгувати в свята акціями на ПФТС охочих мало

Понеділок, 23 лютого 2009, 18:23

У понеділок, 23 лютого, за результатами торгів, індекс ПФТС піднявся на 0,93%,  до рівня 226,05 пункту, в той же час розширений індекс UAI-50  додав 1,44%, досягши 20,38 пункту.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, укладено 23 угоди. Обсяг торгів склав 1,1 млн. грн, пише видання FundMarket.

Головний торговий майданчик країни вирішила не оголошувати 23 лютого вихідним днем, але гравці, очевидно, мали свою точку зору на цей рахунок. Активність і обсяги торгів опустилися навіть нижче показників більшості попередніх  "пасивних" торгових сесій.

Буквально за кілька хвилин до завершення робочого дня, чотири угоди пройшло по акціях ВАТ "Київенерго", піднявши котирування цього емітента на 176,67%.

Ймовірно угоди носили технічний характер і були спрямовані на те, щоб вивести індекси в "плюс". Більшість акцій випробували зниження.

Серед "блакитних фішок" втратили в ціні: ВАТ "Дніпроенерго" (-3.57%), ВАТ "Укрнафта" (-3,18%). ВАТ "Центренерго" (-1,43%).

У "другого" і "третьому" подешевшали акції наступних емітентів: ВАТ "ПЕС" Енерговугілля " (-77.36%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-3.10%).

У "плюсі" закінчило торги тільки ВАТ "Сумське машинобудівне НВО ім. Фрунзе" (+1,67%).

Лідерство за обсягом і росту утримує ВАТ "Київенерго" - 307 тис. грн.

Лідером падіння в результаті технічної угоди став ВАТ "Хмельницькобленерго"  (-90,00%).

У Росії торгів сьогодні не було. У зв'язку зі святковими днями фондові біржа РТС і ММВБ не працювали 23 лютого. Про це повідомили в прес-службах бірж.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!